Hockeyhap Ragù alla Bolognese
Ook het HCF hockeyhap-seizoen is weer geopend.
Vanavond werden er weer 100 borden bereid. Dit keer met onderstaand recept.
Houd de team-appgroepen in de gaten en meld je op tijd aan voor volgende week.
Ragù alla Bolognese
Ingrediënten (voor 4 personen):
- 1 ui
- 1 middelgrote winterwortel of wat peentjes
- 1 stengel bleekselderij
- 50 gram pancetta, fijngehakt
- 300 gram mager gehakt1 blik gehakte tomaten (Polpapronta)
- half glas rode wijn
- 4 eetlepels olijfolie Extra Verginezout en peper
Schil de ui, schrap de wortel en maak de bleekselderij schoon. Hak de groente zeer fijn (gebruik hiervoor eventueel een keukenmachine). Verhit de olijfolie in een pan en laat de gehakte groenten hierin aanfruiten. Voeg vervolgens het gehakt en het fijngehakte spek toe en bak tot de roze kleur geheel is verdwenen. Gier de wijn in de pan en roer tot deze is verdampt. Voeg de gehakte tomaten toe en zou en peper naar smaak.
Roer goed door, breng aan de kook en laat de saus vervolgens op een zacht pitje ongeveer 1 uur pruttelen.
