Hockeyclub Feijenoord

bouwen aan Zuid; een eerlijke kans voor iedereen

famtoernooi rennend meisje 10x30c.jpg schattige meisjes b.jpg schoenen 10x30b2.jpg zomerkamp 10x30b.jpeg

DE G VAN GEWOON LEKKER HOCKEYEN

Nieuws afbeelding 27-3

Op Zuid valt op het gebied van sportclubs nog wel een slag te slaan. Dat is bekend en daar wordt hard aan gewerkt. Maar voor kinderen met een verstandelijke beperking is er écht weinig te kiezen. Gelukkig kwam daar op 4 maart verandering in met de start van een G-hockeyteam bij HC Feijenoord.

G-hockey is bedoeld voor kids van 8 tot 18 jaar die als gevolg van een verstandelijke beperking niet mee kunnen komen bij de reguliere teams. "In Rotterdam Zuid is daar een grote behoefte aan,” zegt Charlotte Martens, een van de drijvende krachten achter het G-hockeyteam van HC Feijenoord en zelf moeder van een dochter met het Down syndroom. "Er is een grote groep kinderen op Zuid met een verstandelijke beperking. Vaak worden ze binnen gehouden, omdat niet alle ouders weten wat er allemaal mogelijk is voor hun kind. Het zou mooi zijn als die kids vanachter de televisie vandaan komen en buiten kunnen sporten, samen met andere kinderen. Dat dat in teamverband kan is extra bijzonder voor ze, want deze kinderen zijn vaak alleen.”

G-hockey

De naam G-hockey staat niet voor Gehandicapten, zoals veel mensen denken. Het is de logische volgende stap in de teamindeling bij hockeyclubs. Die gaan van A tot en met F. En nu dus met de nieuwste aanwinst: team G. Charlotte: "Maar je zou het ook als de G van Gewoon kunnen zien. Want we gaan gewoon hockeyen.”
Ten noorden van de Nieuwe Maas, bij Hockeyclub Leonidas, kon al gehockeyd worden door kinderen met een verstandelijke beperking. Er zijn daar zelfs 4 G-teams, waarvan er drie competitie spelen. Dit voorjaar start ook een speciale G-groep bij atletiekvereniging  PAC in Kralingen. Op Zuid zijn de sportmogelijkheden voor verstandelijk beperkten tot nu toe nogal, eh, beperkt. "HC Feijenoord is de uitgelezen club voor een dergelijk team. De club staat immers voor de diversiteit van Zuid. Dus waarom niet op dit vlak?”

Ken je iemand in je omgeving die interesse heeft in G-Hockey (leeftijd is geen hard criterium), stuur Paul dan een berichtje: [email protected]

 

HC Feijenoord in beeld

Hoofdsponsoren

Agenda

Nog geen agenda punten.

Adres

Sportcomplex Olympia
Buitendijk 100c
3078XC Rotterdam

IBAN: NL62RABO0119110865