Hockeyclub Feijenoord

bouwen aan Zuid; een eerlijke kans voor iedereen

famtoernooi rennend meisje 10x30c.jpg schattige meisjes b.jpg schoenen 10x30b2.jpg zomerkamp 10x30b.jpeg

HC Feijenoord: geen schaapjes verloren door verhuizing (Havenloods)

Nieuws afbeelding 3-11

Vooral voor jeugdleden van Hockeyclub Feijenoord was de verhuizing naar Varkenoord best een grote stap. "Ze zagen er tegenop", weet selectiespeler Vincent Euser, die net als zijn teamgenoten ook jeugdtrainer is. "De meesten wonen rond het oude speelveld op de Laan op Zuid. Maar nu fietsen ze in groepjes hier naartoe, soms met ouders." Voorzitter Marcel Dela Haije bevestigt dat alle kinderen zijn meegekomen: "Ze moesten het viaduct over, maar we zijn onderweg geen schaapjes verloren."

Door Emile Hilgers

En wat zijn ze er op vooruitgegaan qua trainings- en speelmogelijkheden, maar ook qua kantine. De tafels in het nieuwe clubgebouw zijn nog dezelfde als op het oude terrein, om de overgang wat minder groot te maken. "Onze oude container heeft ook nog een tijdje naast de velden gestaan omdat de kantine nog niet af was", verhaalt Dela Haije. "Ook dat was goed voor het gewenningsproces."

"De nieuwbouw is prachtig", zegt Euser over het clubgebouw. "We hadden maar één zandveld, dat erg stroef was. Hier hebben we een waterveld, dat is veel sneller. Alle grote clubs spelen daarop. En met een tweede veld hebben we nu veel meer speling qua trainingstijden."

De aanvoerder van Heren 1 is aan de andere kant van de Kuip aan z'n derde seizoen bij HC Feijenoord begonnen. "Bij Leonidas speelde ik in Heren 22. Hier is het minder massaal, dat bevalt mij beter. We sporten nu met FC IJsselmonde op één complex. Leuk dat voetbal en hockey bij elkaar zitten, ik denk dat het heel gezellig kan worden."

De voorzitter schetst dat HC Feijenoord een vereniging is met een grote diversiteit. "We zijn er trots op dat bij ons alle leeftijds- en inkomensgroepen van Rotterdam-Zuid verenigd zijn. Ook op de nieuwe plek willen we iedereen uit de omgeving de kans bieden bij ons te sporten. Net als in Feijenoord zijn we al outreachend bezig op scholen en op pleinen."

De inzet van de leden en hun ouders is cruciaal voor de club, benadrukt Dela Haije. Zelf werd hij als betrokken vader coach en later ook bestuurder. "Mijn zoontje was lidnummer 7, inmiddels hebben we 360 leden. Hier kunnen we verder groeien, maar dat kan alleen met voldoende vrijwilligers. De één wordt scheidrechter, de ander trainer, en ouders kunnen ook in de kantine helpen of als chauffeur een jeugdteam begeleiden naar uitwedstrijden."

 

HoofdsponsorenAgenda

Nog geen agenda punten.


Adres

Sportcomplex Olympia
Buitendijk 100c
3078XC Rotterdam