Hockeyclub Feijenoord

bouwen aan Zuid; een eerlijke kans voor iedereen

famtoernooi rennend meisje 10x30c.jpg schattige meisjes b.jpg schoenen 10x30b2.jpg zomerkamp 10x30b.jpeg

Arbitrage en scheidsrechters

Wat is arbitrage?

Arbitrage is het begeleiden van een wedstrijd op een sportieve en onpartijdige manier. Om dit goed te kunnen doen zijn er in de eerste plaats duidelijke en heldere afspraken tussen de scheidsrechters en teams nodig. De belangrijkste afspraak is vanzelfsprekend het volgen van de officiĆ«le spelregels, die voor iedere spelsoort op de website van de KNHB te vinden zijn. Op deze website staan ook de briefings en andere tips die je kunnen helpen bij het fluiten en maken van afspraken voorafgaand aan een hockeywedstrijd. Heb je toch nog vragen over spelregels of wil je graag tips bij het fluiten? Mail dan naar [email protected].

Wist je dat:
  • De KNHB sinds 2 jaar geen fysieke scheidsrechterskaart uitgeeft, maar dat je bondsnummer wordt gekoppeld aan je status van clubscheidsrechter?
  • Het veld voor de wedstrijd wordt gekeurd door de scheidsrechter(s), maar dat de teambegeleiders en het team moet zorgen dat het veld netjes wordt achtergelaten na de wedstrijd? Het volgende team kan dan snel beginnen en de scheidsrechters hoeven hun tijd niet aan opruimen te besteden;
  • Vanaf seizoen '20/'21 ook de begeleiders/ coach(es) van het team een groene kaart kunnen krijgen?
  • Je na het behalen van de clubscheidsrechterskaart nog door kan gaan voor CS+ scheidsrechter?
  • Binnenkort het officiĆ«le Arbitrageplan beschikbaar is op deze website?
 

Hoofdsponsoren


 Adres

Sportcomplex Olympia
Buitendijk 100c
3078XC Rotterdam

Let op! Voor parkeren met de auto:
stel de navigatie in op Olympiaweg 350, zie ook parkeren.