Hockeyclub Feijenoord

bouwen aan Zuid; een eerlijke kans voor iedereen

famtoernooi rennend meisje 10x30c.jpg schattige meisjes b.jpg schoenen 10x30b2.jpg zomerkamp 10x30b.jpeg

Maatschappelijke activiteiten

Een eerlijke kans voor iedereen, daar staat Hockeyclub Feijenoord voor. Onze club is opgericht vanuit de gedachte om de hockey sport in te zetten als middel om een bijdrage te leveren aan de oplossing van vele sociaal maatschappelijke vraagstukken die actueel zijn in de samenleving. Toen onze club werd opgericht waren er nog flinke uitdagingen in Zuid. De wijken werden gekenmerkt door veel achterstand. Feijenoord vindt het belangrijk dat iedereen mee kan doen. Dat doen we onder andere door maatschappelijke hockeyactiviteiten in de wijk.


Hockeyclub Feijenoord is één van de 22 Rotterdamse verenigingen die zich Sportplus-vereniging mag noemen. Dit betekent dat we meer doen dan hockey. Daarbij zoeken we samenwerking met maatschappelijke organisaties.

Het Sportpluspredicaat ontvang je niet zomaar. Rotterdam Sportsupport stimuleert en ondersteunt sportverenigingen bij het realiseren van dit soort activiteiten. Een toetsingscommissie bepaalt welke clubs het Sportpluspredicaat ontvangen. Het predicaat toont aan dat de club een gezonde sociale en organisatorische huishouding heeft en succesvol maatschappelijke activiteiten ontplooit.


Hockey in de wijk

Hockeyclub Feijenoord verzorgt wekelijks drie soorten trainingen. De thuislocatie voor alle leden is Sportpark Olympia waar voor alle leden trainingen en wedstrijden plaatsvinden. Daarnaast bieden we instuiftrainingen op en werken we samen met onderwijsinstellingen, welzijnsorganisaties en sportorganisaties om hockeylessen te verzorgen op scholen.

Instuiftrainingen in de wijk

Op diverse locaties in Rotterdam-Zuid geeft HC Feijenoord op vaste tijden instuiftrainingen op Krajicek Playgrounds, Cruyff Courts en trapveldjes. Alle kinderen kunnen meedoen. Je hoeft daarvoor geen lid te zijn van HC Feijenoord. De trainingen zijn gratis en sticks en ballen zijn aanwezig. Kinderen hoeven zelf alleen te zorgen voor makkelijk zittende kleding en sportschoenen.

Trainingen met de schoolsportvereniging

In samenwerking met verschillende schoolsportverenigingen verzorgt Hockeyclub Feijenoord trainingen op scholen. Dit gebeurt op de volgende locaties:

  • SSV Afrikaanderplein (De Globetrotter, Nelson Mandela School, Da Costaschool)
  • SSV Beverwaard (RK de Regenboog en de Parel)
  • SSV IJsselmonde (Baarsschool, Van Brienenoordschool)
  • SSV Katendrecht(De Globetrotter en De Schalm)
  • SSV Lombardijen (Open Venster, Catamaran en Paus Johannes school)
  • SSV Persoonshal (De Agnesschool en De Nieuwe Haven)

Kinderen kunnen zich aanmelden bij de schoolsportverenging via de docent lichamelijke opvoeding van hun eigen school. De trainingen via de schoolsportverenigingen zijn een opstap naar het veld toe. Kinderen die het echt leuk vinden, kunnen doorstromen naar de club en een team. Wie dat wil, wordt ingedeeld in een team dat meedoet met de KNHB-competitie.

Ook biedt Hockeyclub Feijenoord op scholen clinics aan tijdens gymlessen of naschoolse activiteiten om kinderen aan het hockeyen te krijgen. Meer weten? Neem contact op met de SSV-co├Ârdinator van HC Feijenoord: Paul Veldhuijzen, [email protected].

G-Hockey

G-Hockey richt zich op kinderen en jong volwassenen met een verstandelijke beperking. Elke vrijdagmiddag van 17.00 - 18.00 uur een uur lang hockeyfun en een beetje voetballen op HCF.

Gewoon Gezellig is ons leerwerkbedrijf voor kinderen met een langdurige ziekte en/of beperking. Leerlingen van de Recon school en VSO de Herenwaarden werken op de dinsdag, donderdag en vrijdag mee op de club en voeren allerhande taken uit.


GoldenSports

Samen buiten sporten in de buurt voor 55-plussers, dat is GoldenSports. Wilt u meer gaan bewegen en dit samen met buurtgenoten doen? Houdt u van buiten sporten en bewegen? Dan is GoldenSports echt iets voor u. Iedereen van 55 jaar en ouder kan meedoen, ook mensen met lichamelijke klachten. De trainingen zijn goedkoop, veilig en gevarieerd, en worden gegeven door een gediplomeerde trainer. Wees welkom bij HCF, iedere donderdag van 10.00 - 11.00 uur. 


 

Hoofdsponsoren


 Adres

Sportcomplex Olympia
Buitendijk 100c
3078XC Rotterdam

Let op! Voor parkeren met de auto:
stel de navigatie in op Olympiaweg 350, zie ook parkeren.