Hockeyclub Feijenoord

bouwen aan Zuid; een eerlijke kans voor iedereen

famtoernooi rennend meisje 10x30c.jpg schattige meisjes b.jpg schoenen 10x30b2.jpg zomerkamp 10x30b.jpeg

HC Feijenoord

Wat in 2010 begon met een paar sticks in een kliko op het Afrikaanderplein en vervolgens de tijdelijke locatie aan de Laan op Zuid, is inmiddels uitgegroeid tot een hockeyclub van bijna 450 leden op Sportpark Olympia, aan de Buitendijk te Rotterdam.

Bij HC Feijenoord beoefenen kinderen van Rotterdam-Zuid een sport die voor veel van hen tot voor kort onbekend of ontoegankelijk was. De hockeysport heeft zo op Zuid, met een ledenbestand dat net zo divers is als de bevolkingssamenstelling, een heel andere uitstraling gekregen.

Volwassenen weten HC Feijenoord inmiddels ook te vinden. HCF heeft op dit moment twee damesteams en vier herenteams in de reguliere (zondag)competitie. Daarnaast zijn er zo’n 60 trimhockeyers. Zij spelen met drie teams in de Rijnmond trimhockeycompetitie.


Historie

2010: 
Na een korte pilotperiode van instuifclinics bij speeltuin Afrikaanderplein en de Duimdrop locatie op Katendrecht richt Paul Veldhuijzen Hockeyclub Feijenoord op. Op 10-10-2010 opent burgemeester Ahmed Aboutaleb de hockeyclub.

2011: 
In september 2011 speelt MF1 de eerste officiële wedstrijd voor Hockeyclub Feijenoord op het Cruyffcourt Feyenoord naast de Sportspeeltuin Hillesluis. De eerste stap naar mooie overwinningen en kampioenschappen is gezet.

2013: 
Precies 3 jaar na de oprichtingsdatum, op 10/10/2013, bereikt Hockeyclub Feijenoord een mijlpaal: de schop gaat in de grond voor een eigen wedstrijdveld aan de Laan op Zuid. 

Wethouder Antoinette Laan geeft het startsein voor de aanleg. Het veld is gerealiseerd door de inzet van betrokken ondernemers, bewoners van Rotterdam-Zuid en het clubbestuur. Dit maakt van Hockeyclub Feijenoord de eerste Rotterdamse sportclub die met private middelen een eigen accommodatie heeft gefinancierd. Echter zonder inzet en hulp van KIKX DEVELOPMENT was de realisatie van een eigen accommodatie onmogelijk geweest.

2014: 
Op 29 oktober 2014 wordt de sportaccommodatie op de Laan op Zuid, die eerder dat jaar in gebruik is genomen, officieel geopend door burgemeester Ahmed Aboutaleb. Het veld en de kantine zijn het eerste thuishonk voor de leden van HC Feijenoord. 

2015: 
Op 10-10-2015 viert Hockeyclub Feijenoord het eerste lustrum. Het clubhuis blijkt al snel te klein voor de honderden leden, familie en vrienden en er wordt naast het clubhuis een enorme tent geplaatst. Een onvergetelijk feestdag!


2016: 
Op de plek van onze sportaccommodatie Laan op Zuid gaat een nieuwe woonwijk komen. Daarom moet hockeyclub Feijenoord na drie jaar op zoek naar een nieuwe locatie. HC Feijenoord droomt van een nieuw clubhuis. Die is gevonden, vlakbij Varkenoord. Een onzekere toekomst breekt aan; we moeten weg uit het gebied Feijenoord waar veel van onze jeugdleden woonachtg zijn. De Gemeente Rotterdam biedt een prachtig alternatief: een droomlocatie op Varkenoord naast de BVO & SC Feyenoord! Helaas wel voor veel kinderen uit de wijk net "een brug te ver” om eenvoudig lid te worden, want dit is niet langer op loopafstand.

2017: 
In de zomer van 2017 wordt het oude clubhuis ontmanteld en het veld opgerold. Einde van een bijzonder hoofdstuk aan de Laan op Zuid. In september trainen en spelen we op de nieuwe accommodatie op Varkenoord wat kort daarop een naamsverandering krijgt: Sportpark Olympia.

2018: 
Op 13 mei 2018 wordt Feijenoord Heren 1 voor het eerst kampioen. In de 4e klasse Bonds gaat de beker omhoog na een ongeslagen tweede seizoenshelft.

2020: 
Op 10-10-2020 bestaat Hockeyclub Feijenoord 10 jaar! Vanwege het coronavirus is er helaas geen groot feest. Maar een speciaal lustrumnummer van de clubkrant Feijenoord Feijten, de 101010 Cup en speciale lustrum-merchandise geven de club een feestelijk gevoel.


 

Hoofdsponsoren


 Adres

Sportcomplex Olympia
Buitendijk 100c
3078XC Rotterdam

Let op! Voor parkeren met de auto:
stel de navigatie in op Olympiaweg 350, zie ook parkeren.