Hockeyclub Feijenoord

bouwen aan Zuid; een eerlijke kans voor iedereen

famtoernooi rennend meisje 10x30c.jpg schattige meisjes b.jpg schoenen 10x30b2.jpg zomerkamp 10x30b.jpeg

HCF Hockeyhap: Marokkaanse couscous

Nieuws afbeelding 3-11

Deze vrijdag een echte familiehap voor de grote HC Feijenoord-familie, gemaakt onder leiding van gastkok Nazia.

Wat heb je nodig voor 8 personen:

Voor de couscous:

1 kg couscous

5 g zout

50 ml zonnebloemolie

En verder:

800 ml water

1 kg witte kool

550 g wortel (4 wortels)

500 g oranje pompoen

500 g groene pompoen

1 blokje kippenbouillon

15 ml olijfolie

1 kip

20 g zout

650 g ui (3 grote uien)

300 g tomaat (2 grote tomaten)

45 g koriander

30 g peterselie

140 ml zonnebloemolie

20 ml olijfolie

15 g ras el hanout

7 g gemberpoeder

7 g zwarte peper

4 g komijnpoeder

1 liter heet water

kikkererwten

En zo maak je het:

1. Voeg de couscous in een grote diepe kom, voeg zout en zonnebloemolie toe. Meng en wrijf het goed samen met je handpalmen. Giet een beetje bij beetje water toe en wrijf het goed samen. Laat het zo’n 8 tot 12 minuten staan zodat de couscous het water absorbeert (dit zorgt ervoor dat het in formaat verdubbeld en zacht wordt).

2. Wanneer de groentes zijn schoongemaakt en geschild, snijd je het in grove stukken.

3. Vul de onderste gedeelte van de pan voor een kwart met water. Breng het aan de kook. Als het water begint te borrelen voeg je alleen de wortels, witte kool, olijfolie en zout toe. Vul het stoommandje met de helft van de couscous en laat het zo’n 20 minuten stomen.

4. Tijdens het stomen van de couscous kun je je richten op het bereiden van de kip. Snijd de uien en tomaten in stukken.

5. Verhit wat olijfolie/zonnebloemolie in een pan en voeg de kip toe. Bak het zo'n 2 minuten. Voeg de ui, tomaat, koriander, peterselie, saffraan, ras el hanout, zwarte peper, gemberpoeder, komijn en zout toe. Plaats het deksel erop en laat het zo'n 50 minuten koken.

6. Schakel weer om naar de couscous. Voeg de andere helft toe van de couscous en bedek het met een doek. Laat het nu weer zo’n 40 minuten stomen.

7. Wanneer de 50 minuten voorbij zijn van de kip, voeg je 1 liter heet water toe en breng het verder aan de kook.

8. Schep de gestoomde couscous met een lepel (gebruik niet je handen, tenzij het is afgekoeld).

9. Couscous heeft een absorberende vermogen en om het nog zachter/lekkerder te maken besprenkel je het nog eens met water. De couscous absorbeert het water voor een tweede keer. Wrijf de korrels los van elkaar met je handen en schep het in het stoommandje. Bedek het met een theedoek en laat het stomen voor zo'n 15 minuten.

10. In de onderste pan met water waar de wortels en witte kool in zit, voeg je nu de pompoen en kippenbouillon toe. De wortels en witte kool hebben meer kooktijd nodig, daarom voeg je de pompoen later toe.

11. Voeg wat van de (kip)saus toe aan de kikkererwten. Breng zo’n 10 tot 15 minuten aan de kook. Ga je voor de verse kikkererwten (wat ik zeker aanraad) laat het dan een nachtje inweken, de volgende dag kook je de erwten in water voor zo’n uur. Giet het af en kook de kikkererwten verder in de saus.

12. Het is klaar om geserveerd te worden. Voeg de couscous in een ruime kom/bak. Giet wat van de (kip)saus toe (bepaal zelf hoeveel saus je gebruikt). Meng alles goed samen tot een geheel.

13. Verdeel de couscous over een grote schaal en maak er een hoopje van. Gebruik een schuimspaan om de groenten, kip en kikkererwten op de couscous te plaatsen.

 

Hoofdsponsoren

Adres

Sportcomplex Olympia
Buitendijk 100c
3078XC Rotterdam

Let op! Voor parkeren met de auto:
stel de navigatie in op Olympiaweg 350, zie ook parkeren.