Hockeyclub Feijenoord

bouwen aan Zuid; een eerlijke kans voor iedereen

famtoernooi rennend meisje 10x30c.jpg schattige meisjes b.jpg schoenen 10x30b2.jpg zomerkamp 10x30b.jpeg

SPONSOR SPOTLIGHT: RABOBANK

Nieuws afbeelding 18-11

HCF Sponsor Spotlight (HCFSS) interviewt periodiek (hoofd)sponsoren over allerhande (ir)relevante zaken, zoals "Hoe sportief bent u zelf?”, "Bent u zelf een echte Feijenoorder?”, en "Waar ziet u uw bedrijf over tien jaar?”. Deze keer spreekt HCFSS met Ronald van Raaij (RvR) van Rabobank Rotterdam.            

 

Hallo Ronald, jij ziet er helemaal niet uit als een typische bankier, kun je ons vertellen hoe jij het tot Directeur Bedrijven bij Rabobank Rotterdam hebt geschopt? 

Ik weet niet hoe een standaard bankdirecteur eruit ziet, maar bij HCF zien jullie me natuurlijk ook gewoon als supporter van de club en mijn kids. Bij Rabobank Rotterdam ben ik Directeur Bedrijven, verantwoordelijk voor de bediening van onze zakelijke klanten. Ik ben ooit, lang geleden, gestart bij de Rabobank in Gorinchem. Ik had toen absoluut niet het idee om zo lang bij Rabobank te werken. 13 jaar geleden ben ik bij Rabobank Rotterdam gestart. Een geweldige keuze, want in Rotterdam heb ik gemerkt dat werken voor een missiegedreven organisatie je veel kan bieden. Rabobank wil graag een steentje bijdragen aan de Rotterdamse samenleving en dat heb ik kunnen doen. Juist dat aspect, de maatschappelijke rol, een bijdrage leveren aan welzijn en welvaart in Rotterdam, maakt dat ik er met veel plezier werk. 

Het lijkt dat je een vrij drukke baan hebt, dan heb je vast geen tijd meer voor andere activiteiten, bijvoorbeeld binnen de club, klopt dat? 

Ik heb verschillende andere rollen in de stad. Ik ben onder andere bestuurslid van de Tuindorp Vreewijkcoöperatie en Voorzitter van de Raad van Toezicht van ‘Voorgoed’. Veel tijd voor een rol binnen HCF is er dus niet. Al is het wel zo dat ik op afroep probeer een bijdrage te leveren. Zo hebben we laatst met andere sponsoren gesproken over de next step. Ik ben wel graag op de club, want niets is leuker dan je kinderen bezig te zien. 

Ronald, Rabobank steunt heel veel hockeyverenigingen, waarom zijn jullie specifiek betrokken bij HCF? 

Rabobank sponsort inderdaad veel hockeyverenigingen. De sportvereniging is belangrijk in de sociale structuur van een samenleving. Daarom helpen we dit jaar weer 10 verenigingen met ‘Verenigingsondersteuning’. Clubs met uitdagingen hebben kunnen pitchen en Rabobank en Rotterdam Sportsupport gaan deze verenigingen ondersteunen om de uitdagingen op te lossen. Daarnaast is HCF een bijzondere club met een interessante ontstaansgeschiedenis. Inmiddels is HCF uitgegroeid tot een mooie vereniging met leden uit alle hoeken van Rotterdam-Zuid. En bij deze leden liggen ook gewoon kansen voor een bank. 

Als bank kunnen jullie onze leden wellicht ook informeren over financiële zaken, zoals Kopen vs Huren (van een woning) en Aflossen of juist Beleggen? 

Dat klopt! Natuurlijk kunnen leden mij aanspreken als ze vragen hebben. Daarnaast gaan we samen met de club een aantal workshops geven over relevante onderwerpen. Deze zijn nog nader te bepalen maar je kan denken aan ‘leren omgaan met geld’ of ‘hoe koop ik mijn eerste huis’. 

De vorige sponsor die in Sponsor Spotlight aan het woord kwam formuleerde de volgende vraag voor jou: "Hoe zie je jouw samenwerking met HCF in de toekomst voor je?” 

Ik zou het super vinden als het netwerk aan sponsoren groeit en dat we elkaar goed kennen, zodat er over en weer business uit voortkomt. Daarnaast zou het mooi zijn als de sponsoren weten welke interesses de leden hebben. 

OK Ronald, nog een laatste vraag: Welke vraag zou jij aan de volgende "Sponsor Spotlight"-sponsor willen stellen?

Ik ben benieuwd of mijn wens om intensiever contact te hebben met zakelijke leden van de club, waaronder sommige sponsoren, door meer mensen wordt gedeeld. Dus: is er behoefte aan een ‘Businessclub HCF’?

Hartelijk dank Ronald voor dit leuke interview, veel succes bij de bank.

 

HC Feijenoord in beeld

Hoofdsponsoren

Agenda

Nog geen agenda punten.

Adres

Sportcomplex Olympia
Buitendijk 100c
3078XC Rotterdam

IBAN: NL62RABO0119110865