Hockeyclub Feijenoord

bouwen aan Zuid; een eerlijke kans voor iedereen

famtoernooi rennend meisje 10x30c.jpg schattige meisjes b.jpg schoenen 10x30b2.jpg zomerkamp 10x30b.jpeg

Gebitsbescherming

Nieuws afbeelding 2-10

De eerste ‘hapdag’ voor de hockeybitjes op maat is een feit. Deze week vinden vele een perfect passend bitje, in alle kleuren van de regenboog, op de deurmat. 7 november a.s. is de volgende ‘hapdag’ op hockeyclub Feyenoord.

 

Waarom een bitje?

Sinds het seizoen van 2015-2016 heeft de KNHB het dragen van een gebitsbeschermer tijdens de training en wedstrijden verplicht gesteld. Hiermee is het de eerste bond ter wereld die dit heeft verplicht. En niet zonder reden. De kans bij een sport als hockey dat door een slag van een stick of een hoge bal tanden of kiezen stuk gaan, is groot. Een gebitsbeschermer beschermt de tanden in zo’n situatie beter door het opvangen van de kracht en het verdelen hiervan over een groter oppervlak. Hierbij is pasvorm van het bitje van groot belang. Hoe nauwkeuriger het past hoe meer de kracht door zowel tanden, kiezen maar ook door het kaakbot wordt opgevangen. Hiermee verklein je de kans aanzienlijk dat 1 of 2 tanden afbreken of uit de kaak gedrukt worden. In het algemeen is dan ook het advies om een op maat gemaakt bitje te dragen, zeker als het gebit volledig gewisseld is. Een standaard bitje uit de sportwinkel of van internet beschermt wel maar niet optimaal.

Het draagcomfort, de manier van communiceren en het ademhalen met een opmaat gemaakt bitje in je mond gaat veel beter!

 

Vanaf welke leeftijd?

Wanneer de voortanden zijn gewisseld wordt een op maat gemaakt bitje geadviseerd. Omdat jonge kinderen vaak nog veel wisselen laten ze eventueel ruimte vrij voor nog doorkomende tanden. Ook biedt ‘bitjehappen.nl’ een jaar pasgarantie aan, hierdoor kun je, mocht het bitje niet meer goed zitten, kosteloos een nieuwe krijgen.

Met name voor kleine kinderen is het fijn een bitje op maat te hebben, omdat ‘boil and bite’ bitjes vaak te groot zijn en niet goed om de tanden sluiten. Verder is het belangrijk om kinderen van jongs af aan te leren een bitje te dragen. Een bitje voor de jongste jeugd is daarom net zo zinvol als voor oudere kinderen.

 

Kinderen met een beugel:

Kinderen die een beugel behandeling krijgen, kunnen binnen een jaar (na het aanmeten van de eerste) een nieuw bitje krijgen, als deze niet meer past.

 

HoofdsponsorenAgenda

Nog geen agenda punten.


Adres

Sportcomplex Olympia
Buitendijk 100c
3078XC Rotterdam