Hockeyclub Feijenoord

bouwen aan Zuid; een eerlijke kans voor iedereen

famtoernooi rennend meisje 10x30c.jpg schattige meisjes b.jpg schoenen 10x30b2.jpg zomerkamp 10x30b.jpeg

Sponsor Spotlight: STC International & STC Training & Consultancy

Nieuws afbeelding 17-1

HCF Sponsor Spotlights interviewt periodiek (hoofd)sponsoren over allerhande (ir)relevante zaken, zoals "Hoe sportief bent u zelf?”, "Bent u zelf een echte Feijenoorder?”, "waar was u op 10-10-’10?” en "Waar ziet u uw bedrijf over tien jaar?”.

Deze keer spreekt HCFSS met Albert Bos, Directeur bij STC International & STC Training & Consultancy.

Standaard Tandarts Clinic, Special Taskforce Contiki? Voor degenen die jullie bedrijf niet kennen, Wie of Wat is STC eigenlijk?

STC T&C en STC International zijn twee bedrijven die vallen onder de STC Group in Rotterdam. In de volksmond ook wel het Scheepvaart en Transport College genoemd. Wij zijn de commerciële poot van het publieke onderwijs. Wij verzorgen wereldwijd Educatie, Training en Consultancy voor de Maritieme, Haven , Logistieke en Transport sector. Wij werken veel voor overheden en particuliere bedrijven in Rotterdam en ver daarbuiten. Naast Nederland (aan de Soerweg en Lloydkade) hebben wij vestigingen in o.a. Zuid-Afrika, Oman, Vietnam en nog 5 andere landen.

Ok, dus jullie leiden op tot Zeeman, of Zeevrouw, wat wilde jij vroeger als kind eigenlijk worden, ook Zeeman, of Honorair Consul? Hoe ziet tot heden jouw loopbaan er uit?

Ik wilde varen en wat van de wereld zien (beetje cliché). Dit heb ik dus bijna 11 jaar gedaan waarvan de laatste drie jaar als kapitein. Na het varen, aan de wal bij Anthony Veder op de commerciële afdeling aan de slag gegaan. Na 2 jaar toegetreden tot het MT van het bedrijf met de portefeuille HRM en het bemannen van onze vloot. In 2008 heb ik de overstap gemaakt naar het STC als directeur van de nationale commerciële tak. In 2010 de overstap naar International en nu dus beide.

Consul van de Filipijnen (wat altijd een eer is om een land te mogen vertegenwoordigen) ben ik sinds 2014 en dus alweer 6 jaar. Mijn termijn is net weer verlengd voor een periode van drie jaar. Heb je een visum nodig? Bel mij en wij regelen het.

 

Bedankt maar nu even niet Albert, wellicht na de zomer wanneer we weer op reis kunnen, dan gaan we samen, lijkt ons gezellig. We ontkomen er niet aan, een onderneming als STC zal wel serieus last hebben (gehad) van de Covid pandemie, hoe zijn jullie hiermee omgegaan en hoe zien jullie de toekomst tegemoet?

Wij hebben onze onderneming omgegooid en zijn in die stille periode helemaal overgestapt naar het op afstand leren of een blended vorm hiervan. Dat betekent nogal wat, maar wij zijn goed op weg. STC International gaat 15 januari live en STC T&C voert al varianten van Blended learning uit. Wij zijn supertrots op al onze medewerkers die zich zo flexibel hebben opgesteld. Voor hun een topprestatie om dit in zo’n korte tijd te realiseren. Je moet je hier dus iets anders voorstellen dan lesgeven via Zoom. Je moet echt alles omgooien en dat kost tijd en geld.

Knappe prestatie inderdaad, hopelijk wordt dit ‘op afstand leren’ een succes. Albert, nu even over een andere boeg, HCF bestaat dit jaar 10 jaar, weet jij nog waar jij was op 10 oktober 2010?

Ja dat weet ik zeker nog, ik was weer eens in het buitenland en heb de burgermeester op afstand het terrein zien openen. Persoonlijk was ik al eerder bij dit initiatief betrokken en aangestoken door Paul. Met Harm Mulder (onze eerste voorzitter), Paul en nog een paar andere hockeygekken speelden wij hockey bij Leonidas en toen werd het idee geopperd door Paul om dit te starten op Zuid. Het is toen gestart met het geven van advies.

 

Wanneer en waarom is STC eigenlijk sponsor geworden van HCF, en hoe is jullie relatie met de club?

Ik ben dus persoonlijk op een andere manier gestart met dit mooie initiatief, later toen de club is opgericht ben ik ook op een andere manier ernaar gaan kijken. Als STC helpen wij kansarme kinderen in het buitenland om een beter bestaan op te bouwen door het helpen bij het geven van onderwijs en/of sport. Op dat moment deden wij nog niet zoveel in Nederland zelf. Rotterdam Zuid is een gebied wat hulp kan gebruiken. Het idee was geboren om ook in de thuishaven een project te ondersteunen die kinderen op een andere manier met sport in aanraking brengt dan de gebruikelijke sporten, dit was/is Hockeyclub Feyenoord. Voor ons is het sociale karakter belangrijk en dat maakt deze club zo uniek. Dit moeten jullie blijven koesteren als de voorloper op alle andere initiatieven die er nu ontstaan; de KNHB heeft dit ook opgepikt en als model gebruikt.

Als long time HCF-sponsor en ambassadeur, waarom zouden andere bedrijven HCF ook een warm hart moeten willen toedragen?

Een heleboel mensen weten niet dat ook in Nederland kinderen geen fiets hebben omdat er gewoonweg geen geld is, of dat in het begin van Hockey Club Feyenoord de teams niet op sterkte werden samengesteld maar op basis van wie het team kan vervoeren met een auto. Dit moet eigenlijk niet meer kunnen in Nederland. Dit moet andere bedrijven ook aanspreken om te helpen.

OK Albert, nog een laatste vraag: Welke vraag zou jij aan de volgende "Sponsor Spotlight"-sponsor willen stellen?

Hoe zouden wij nog meer enthousiaste bedrijven kunnen vinden om deze goede initiatieven te ondersteunen?

Hartelijk dank Albert voor dit leuke interview, heel veel succes bij en met STC.

Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=TD6OfzyAuUc&feature=youtu.be

LinkedIn:https://www.linkedin.com/company/stcinternational

Vacatures: https://werkenbijstc.nl/

 

HoofdsponsorenAgenda

Nog geen agenda punten.


Adres

Sportcomplex Olympia
Buitendijk 100c
3078XC Rotterdam