Hockeyclub Feijenoord

bouwen aan Zuid; een eerlijke kans voor iedereen

famtoernooi rennend meisje 10x30c.jpg schattige meisjes b.jpg schoenen 10x30b2.jpg zomerkamp 10x30b.jpeg

Update Coronamaatregelen bij HC Feijenoord

Nieuws afbeelding 7-11
Door de stijgende coronabesmettingen, heeft de overheid nieuwe maatregelen aangekondigd vanaf zaterdag 6 november.  Die maatregelen hebben ook gevolgen voor onze vereniging.
 
Coronatoegangsbewijs voor binnen
Bij iedereen van achttien jaar en ouder die vanaf zaterdag 6 november het clubhuis en kleedkamer in wil of naar de wc moet, moeten we een persoonlijk coronatoegangsbewijs scannen. Daarbij moet ook het ID-bewijs gecontroleerd worden. Als club kunnen we ervoor kiezen om na controle een polsbandje te geven, dat alleen op die dag geldig zijn.
 
Om sportverenigingen hierin (deels) te ontlasten, zet de gemeente Rotterdam op zaterdag 6 als zondag 7 november een mobiel polsbanduitgifteteam in op sportcomplex Olympia. Dit team van beveiligers vindt je bij  de bakfiets voor het clubhuis. Zij scannen je QR-code, checken je legitimatie, nemen de verplichte gezondheidscheck af en delen vervolgens een polsbandje en stempel. Hiermee kunnen bezoekers en sporters vanaf 18 jaar de binnenruimtes op het sportcomplex betreden (toilet, kleedruimtes of bestuurskamer) en het buitenterras. Mensen met een polsbandje hoeven dan niet meer te worden gecontroleerd. 

Uiteraard zijn de polsbandjes optioneel en geen verplichting. Het betreden van Olympia is ook mogelijk zonder polsbandje of QR-code. Het clubhuis is ook toegankelijk zonder polsbandje, maar je zult dan wel elke keer om het coronatoegangsbewijs en legitimatie worden gevraagd. 
 
Personen die in (vrijwilligers)functie aanwezig  zijn op de vereniging zijn van de genoemde verplichtingen uitgezonderd. Het gaat dan onder meer om trainers en coaches (van uit- en thuisspelende ploegen), spelbegeleiders, scheidsrechters en mensen die een bardienst draaien. Let op: Rij-ouders vallen niet onder deze uitzondering.
 
Advies tot 1,5 meter
De KNHB vraagt toeschouwers van ‘amateurwedstrijden’ zich daarnaast ook te houden aan de 1,5 meter afstand die door de overheid dringend geadviseerd wordt. Hockeyers en begeleiding worden gevraagd om in de dug outs tijdens de wedstrijd ook weer de 1,5 meter afstand in acht te nemen. 
 
We hopen jullie hierbij voldoende te hebben geïnformeerd en rekenen op jullie begrip. 

Met sportieve groet,
Het bestuur
 

Hoofdsponsoren

Adres

Sportcomplex Olympia
Buitendijk 100c
3078XC Rotterdam

Let op! Voor parkeren met de auto:
stel de navigatie in op Olympiaweg 350, zie ook parkeren.