Medische informatie
Wat te doen bij blessures en medische incidenten?
EHBO
De EHBO koffer is te vinden achter de bar. Hierin zitten alle noodzakelijke hulpmiddelen om 1e hulp op en rondom het veld te kunnen verlenen. De inhoud van de koffer wordt regelmatig door iemand van de medische commissie gecontroleerd en aangevuld. IJsblokjes zijn achter de bar verkrijgbaar. In de keeperstas zijn een koudespray en pleiters aanwezig.
Tandletsel
In de LISA app staat een stappenplan in geval van tandletsel. Hier volgt een opsomming van de uit te voeren handelingen:
- Zoek de tand snel op!
- Tand vastpakken bij de ‘kroon’; glazuur (glimmende) gedeelte tand.
- Afspoelen met liefst melk of aflikken; wortel niet aanraken!!! Zichtbaar vuil verwijderen.
- Tand terugzetten op juiste plek; door duwen is geen probleem.
- Als terugzetten niet lukt; bewaar tand in bakje met melk of in de mond (wangzak) geen water.
- NOOIT droog bewaren; als langer dan 20 minuten droog dan is tand niet meer bruikbaar.
- Ga naar de tandarts!
MELDPLICHT hoofdletsel
Voor alle hockeyclubs bestaat er een meldplicht voor hoofdletsel. Door het registreren hiervan kunnen maatregelen genomen worden met betrekking tot preventie ervan. Het aanbevelen van de corner maskers is hier een voorbeeld van.
Het letsel kun je melden op de website van de KNHB. Stuur daarom in geval van ernstig hoofdletsel de naam van de geblesseerde, e-mailadres, telefoonnummer en een korte beschrijving van het hoofdletsel naar [email protected]. De geblesseerde ontvangt dan de enquête.
LET OP : MELDEN IS VERPLICHT !
Spreekuur fysiotherapeut
Sportfysiotherapeut Rene de Graaff van Cure+ is iedere dinsdagavond van 19.00 -
20.00 uur aanwezig op HC Feijenoord voor het verzorgen van een sportspreekuur. Heb je pijn tijdens en/of na het sporten of ervaar je een beperking met sporten? Loop dan binnen bij het sportspreekuur! Dit kan zonder afspraak. Samen kunnen wij kijken wat er gedaan kan worden, zodat sporten wel weer gaat zoals je wilt.
Komt dinsdagmiddag niet uit, maar zou je wel graag een screening/behandeling willen? Dan ben je ook welkom op één van onze locaties in Rotterdam Zuid of Barendrecht. In dat geval kan je contact opnemen met 010 – 307 2004 of via [email protected].
Alcohol en drugs in combinatie met hockey
Uiteraard gaan alcohol, drugs en sporten niet samen! De invloed van alcohol wordt nogal eens onderschat. In de ‘3e helft’, bij toernooien en op hockeyfeesten wordt vaak overvloedig alcohol genuttigd. Ben je bewust van een aantal feiten:
- Alcoholgebruik vermindert het prestatievermogen;
- Door de alcohol verwijden de bloedvaten zich en wordt warmte sneller afgevoerd, hierdoor koelt je lichaam sneller af en raken je spieren sneller uitgeput;
- Alcohol vergroot de kans op blessures.
Op de website van de KNHB kunt U uitgebreide informatie lezen over dopinggebruik en sport.
Seksuele intimidatie, discriminatie en/of pesten
Binnen Hockeyclub Feijenoord is een actief beleid met betrekking tot de bestrijding van seksuele intimidatie, discriminatie en pesten. Deze zaken worden binnen onze club niet getolereerd!
Wanneer er tijdens een training of wedstrijd toch sprake van is, kan er contact opgenomen worden met Jint Wuite, de vertrouwenscontactpersoon. Zij is te bereiken via [email protected].