Hockeyclub Feijenoord

bouwen aan Zuid; een eerlijke kans voor iedereen

famtoernooi rennend meisje 10x30c.jpg schattige meisjes b.jpg schoenen 10x30b2.jpg zomerkamp 10x30b.jpeg

Maatschappelijke activiteiten

Een eerlijke kans voor iedereen, daar staat Hockeyclub Feijenoord voor. Onze club is opgericht vanuit de gedachte om de hockey sport in te zetten als middel om een bijdrage te leveren aan de oplossing van vele sociaal maatschappelijke vraagstukken die actueel zijn in de samenleving. Toen onze club werd opgericht waren er nog flinke uitdagingen in Zuid. De wijken werden gekenmerkt door veel achterstand. Feijenoord vindt het belangrijk dat iedereen mee kan doen. Dat doen we onder andere door maatschappelijke hockeyactiviteiten in de wijk.


Hockeyclub Feijenoord is één van de 22 Rotterdamse verenigingen die zich Sportplus-vereniging mag noemen. Dit betekent dat we meer doen dan hockey. Daarbij zoeken we samenwerking met maatschappelijke organisaties.

Het Sportpluspredicaat ontvang je niet zomaar. Rotterdam Sportsupport stimuleert en ondersteunt sportverenigingen bij het realiseren van dit soort activiteiten. Een toetsingscommissie bepaalt welke clubs het Sportpluspredicaat ontvangen. Het predicaat toont aan dat de club een gezonde sociale en organisatorische huishouding heeft en succesvol maatschappelijke activiteiten ontplooit.


Hockey in de wijk

Hockeyclub Feijenoord verzorgt wekelijks drie soorten trainingen. De thuislocatie voor alle leden is Sportpark Olympia waar voor alle leden trainingen en wedstrijden plaatsvinden. Daarnaast bieden we instuiftrainingen op en werken we samen met onderwijsinstellingen, welzijnsorganisaties en sportorganisaties om hockeylessen te verzorgen op scholen.

Instuiftrainingen in de wijk

Op diverse locaties in Rotterdam-Zuid geeft HC Feijenoord op vaste tijden instuiftrainingen op Krajicek Playgrounds, Cruyff Courts en trapveldjes. Alle kinderen kunnen meedoen. Je hoeft daarvoor geen lid te zijn van HC Feijenoord. De trainingen zijn gratis en sticks en ballen zijn aanwezig. Kinderen hoeven zelf alleen te zorgen voor makkelijk zittende kleding en sportschoenen.


Trainingen met de schoolsportvereniging

In samenwerking met verschillende schoolsportverenigingen verzorgt Hockeyclub Feijenoord trainingen op scholen. Dit gebeurt op de volgende locaties:

  • SSV Afrikaanderplein (De Globetrotter, Nelson Mandela School, Da Costaschool)
  • SSV Beverwaard (RK de Regenboog en de Parel)
  • SSV IJsselmonde (Baarsschool, Van Brienenoordschool)
  • SSV Katendrecht(De Globetrotter en De Schalm)
  • SSV Lombardijen (Open Venster, Catamaran en Paus Johannes school)
  • SSV Persoonshal (De Agnesschool en De Nieuwe Haven)

 

Kinderen kunnen zich aanmelden bij de schoolsportverenging via de docent lichamelijke opvoeding van hun eigen school. De trainingen via de schoolsportverenigingen zijn een opstap naar het veld toe. Kinderen die het echt leuk vinden, kunnen doorstromen naar de club en een team. Wie dat wil, wordt ingedeeld in een team dat meedoet met de KNHB-competitie.

Ook biedt Hockeyclub Feijenoord op scholen clinics aan tijdens gymlessen of naschoolse activiteiten om kinderen aan het hockeyen te krijgen. Meer weten? Neem contact op met de SSV-coördinator van HC Feijenoord: Paul Veldhuijzen, [email protected]


Overige (hockey)activiteiten

Op Sportpark Olympia aan de Buitendijk 100C en in de directe omgeving bieden we naast hockey nog meer activiteiten aan. En iedereen is welkom. Een greep uit onze maatschappelijke activiteiten en samenwerkingen:


G-Hockey

G-Hockey richt zich op kinderen en jong volwassenen met een verstandelijke beperking. Elke vrijdagmiddag van 17.00 – 18.00 uur een uur lang hockeyfun en een beetje voetballen op HCF.

Gewoon Gezellig is ons leerwerkbedrijf voor kinderen met een langdurige ziekte en/of beperking. Leerlingen van de Recon school en VSO de Herenwaarden werken op de dinsdag, donderdag en vrijdag mee op de club en voeren allerhande taken uit.


Peuter Hockey & Gym

Peuter Hockey & Gym is een activiteit die zich richt op kids rond de 3 jaar. Uniek aan deze activiteit is dat de ouders/verzorgers aanwezig moeten zijn en zoveel mogelijk mee moeten bewegen! Deze activiteit organiseren wij op onze locatie en op externe locaties.

Door de coronamaatregelen staat deze activiteit ON HOLD.


Kantine Fijn Oord

Kantine Fijn Oord is een nieuw initiatief van HC Feijenoord, gericht op de ouderen inwoners van Feijenoord en IJsselmonde die niet actief zijn bij een sportvereniging of deelnemen aan sport& beweeg-activiteiten. Elke donderdagmiddag een gezellig samenzijn, luisteren naar (sterke) verhalen en kijken en kennismaken (deelnemen is niet het primaire doel) naar sportactiviteiten. Dat is Kantine Fijn Oord!

De organisatie wordt verzorgd door de ouderencommissie van HC Feijenoord in samenwerking met het Ouderenfonds en diverse andere partijen. De catering wordt door kinderen uit het speciaal onderwijs verzorgd.

Door de coronamaatregelen staat deze activiteit ON HOLD.

 

 

HoofdsponsorenAgenda

Nog geen agenda punten.


Adres

Sportcomplex Olympia
Buitendijk 100c
3078XC Rotterdam